Tandanya, Sudah Menjadi Kepunyaan Encik Azlie

Ahad. Pukul 2 petang. Tepat. B dan famili sampai depan rumah. Me? Nervous semacam dah~ Huhu.

B datang ngan mak, abah dan family ngah – kak yati & amin. Hihi. Ramai juga. Tapi famili I lagi ramai.

Masa diskusi berjalan, I tarik B gi dapur. Jumpakan ngan adik beradik I. Biar hilang segan between B ngan adik beradik. Luckily B sangat sporting. Boleh bawak berborak dengan sapa je. Including my two nieces yang nakal tu. Hihi. B sampai geram kat Yana sebab Yana jeling-jeling B. Hihi.

Sibuk layan B, plus layan 2 anak buah nakal tu. Sampai lupa pada perbincangan yang sedang berlangsung. Tapi, keluar juga ke depan tu. Hantar air la. Hantar makanan la.

Dalam pukul 3 lebih, famili B dah nak balik. Kelam kabut I kemas baju nak ikut balik Johor. B memula tu rasa kelakar semacam je ngan plan I, yang nak ikut balik lepas risik. Baru je hantar cincin tanda, dah boleh kidnap balik Johor. Alaa.. Ni kira kes emergency ape~ Kan? Dah I pun belajar kat Johor. Alang-alang B balik Johor, ikut sekali la. Tak payah beli tiket bas. πŸ™‚

Masa kemas-kemas balik, Atiya dah nangis-nangis nak ikut balik. Alahai.. Kesiannya~ 😦 Sedih tengok dia nangis macam tu. Tak ape. Next week, mama balik ye?

Ikutlah B balik Johor. Before that, salam mak & ayah. Mak & ayah nampak happy. Seronok rasanya. I tau, mak & ayah happy sebab I rasa happy~ And, I happy jugak sebab dapat buat mak & ayah rasa happy. Ape ayat pi-mai-pi-mai tangtu ni? Tak kisahlah. Janji I happy. B happy. Both of our family pun happy juga.

So. Perbincangan menetapkan tarikh penting kami. 12122008 – Tarikh nikah. 13122008 – Majlis Resepsi.

Wah! There is tons of work to do, bebeh!

Advertisements

Author: AmyzLie

writing is just another emotion expression.