MU vs Barcelona

Cerita malam semalam.

Malam ini mahu tidur awal. Sudah siapkan buku Twilight di atas meja. Air panas sedari petang sudah siap tersedia di dalam flask. Senang esok pagi bangun terus bancuh air. Tak payah tunggu air masak. Walaupun guna electric kettle untuk masak air. Masa tunggu air masak tu kadang rasa buang masa saja.

All this preparation untuk berjaga masa nak teman B tengok UEFA Championship Final. His favorite team, Man. United menentang Barcelona. Final ni. Mesti tonton!

I’m not fan of any soccer team. Dulu-dulu minat Brazil. Tu dulu~ Hehe. And I’m suck at pengetahuan tentang football, nama player, nama manager, even nama team. I’m not good at it because I ain’t fan. So, apa yang saya dapat buat adalah teman B menonton bola. Nak sokong-sokong, ermm.. tak pandai~ Cuma dapat beri sokongan moral pada suami sajalah~ πŸ™‚

Awal juga kami masuk tidur. Sebab B nak berjaga pukul 2:30. Of course. Final. Man. United pula tu.

Bila dah masuk tidur, saya tak dapat nak tidur. B di sebelah, sudah lena nampaknya. Baring sana, pusing sini. Ni sebab siang tadi tertidur la ni. Aduhla. Rasanya 12 lebih-lebih baru juga terlelap.

Alarm berbunyi pada pukul 2:30am. Saya terjaga dan bangun, ambil handphone di atas meja solek, dan bagi kat B. Baring balik – terus lelap. Tak sedar langsung. Rasa-rasa macam dah bangun tadi.

Zzzz..

Tiba-tiba B terjaga. Saya pun terkejut. B terus bangun, tengok jam. Saya tengok jam di dinding. Pukul 5. Ceh!! Miss the match! B terus ke ruang tamu, switch on TV. Nak tengok result. Match dah termiss~ Rasa serba salah pula tak kejut B betul-betul. Bila tengok result, MU kalah~

I’m sorry, sayang. Nanti mesti astro tayang ulangan, kita tengok sama-sama ye? Mwah!

Advertisements

Author: AmyzLie

writing is just another emotion expression.