New Theme

Ok. Theme ini mungkin akan lama, selagi aku rasa tak bosan. Theme ini simple dan just nice. Aku suka~

Advertisements

Ok. Aku Tukar Theme~

Disebabkan ada icon orang gemuk di ruang komen, maka aku tukar template lain. Ada orang siap tak nak komen lagi kat blog ni sebab icon orang gemuk tu. Siapa ye? Tak kan lah Syahida. :-p Haha. Tak apa. Aku tak kecil hati. Sebab bukan aku yang buat icon orang gemuk tu. Ianya datang sekali dengan pakej template. Aku ni jenis menerima seadanya apa. Haha. Poyo~

Aku guna template ini sementara aku mahu cari template yang lebih simple macam template lama. Simple dan damai. Itu saja yang aku mahu bila aku menulis. πŸ™‚

Dan di blogspot, blog amyz3 yang aku delete, sudah dihapuskan terus oleh blogspot. Aku tidak boleh recover blog itu semula. Terlalu banyak entri-entri yang aku suka di dalam itu, sudah terkubur, sudah terhapus. Menyesal? Tidak. Aku tidak menyesal atas apa jua yang aku pilih dan buat selama ini. Walaupun, pilihan aku salah diakhirnya, aku tahu dan aku pasti – sesuatu yang berlaku ada rahmat dari Nya. Insya Allah. Aku percaya itu. πŸ™‚

Ok. Aku nak pergi cari template baru yang cun dan simple. Bye for now. πŸ™‚

Tiba-Tiba~

Oleh sebab di sini, hari-hari Internet selalunya down dari pukul 11 pagi sehingga pukul 4 petang – bergantung pada keadaan, maka hiburan aku tinggal satu saja. Astro. Oh, nasib baik ada langgan pakej movie. Aku suka movie.

37889447

Tapi bila hujan, tak dapat nak tengok Astro~ Huhu. Nak-nak sekarang ni musim hujan. Hari-hari hujan turun.Β  Hmm. Duduk la rumah meratapi nasib. Haha. Drama sungguh!

Anyway, tadi di StarMovie tayangkan The Women(2008). Filem yang bagus untuk tontonan kita semua, terutamanya perempuan la kan. Of course, dah tajuknya pun The Women. Kita ni perempuan terlalu banyak involve dengan emosi, makanya, perempuan boleh jadi perempuan lain punya best-friend, gila-gila punya best-friend. Dan boleh juga jadi musuh seketat-ketatnya pada perempuan lain.

TheWomen2008

It was a good movie. Very entertaining. Siap ada part nak bersalin tu. Yeap. Sebab setiap perempuan memang akan mengalami saat-saat itu.

Lepas habis cerita tu, tiba-tiba (seperti tajuk entri), aku dapat idea nak menulis blog based on theme. Satu bulan satu tema atau satu minggu satu tema. Seperti magazine, tetapi blog style. Cewah. Macam boleh saja nak commit hari-hari nak update blog kan? Tetapi its just an idea. Insya Allah, aku nak try juga buat, kalau aku ada banyak masa. Hahaha. Tengokla nanti. πŸ˜‰

Exam next week. Doakan aku ye? πŸ˜‰

Dah Nak Habis Belajar. Yeay!

Final exam yang terakhir saya akan duduki minggu depan. 26hb Okt. Tamat pada 10hb Nov. Bermakna, selesai saja final exam tersebut, tamatlah pembelajaran saya. Saya dah boleh masuk kerja balik.

Things to do, kami kena cari rumah sewa luar UTM, cepat-cepat. Sebab dah habis belajar, mana boleh duduk dalam UTM lagi. Rumah sewa adalah perlu. Nak beli rumah juga. Insya Allah, tahun depan saya beli rumah.

Then, saya kena tanya pihak JPA status permohonan pertukaran tempat kerja saya ke Johor.

Kemudian saya kena maklumkan pada JPA juga, di Unit Latihan dalam Perkhidmatan, saya sudah tamat belajar dan perlu masuk kerja semula.

Saya tak tahu lagi ke mana JPA akan tukarkan saya nanti. Sebab saya pilih antara 3 tempat di Johor, iaitu JB, Pasir Gudang & Nusajaya – yang mana ada kekosongan. Harap-harap tak terlalu jauh dari rumah sewa kelak.

B ada cakap, kalau tak dapat tukar macam mana? Dapat tu memang dapat, cuma cepat atau lambat sajalah. Kalau dapat tukar dalam masa terdekat ni, Alhamdulillah. Kalau tak, terpaksalah saya masuk kerja semula di tempat kerja lama. Dan terpaksalah kami ber-PJJ – Perkahwinan Jarak Jauh. Huhuhu. Sedihnya~~.. 😦

Projek Sarjana Muda II

Semester akhir ini, aku bangunkan dengan bersungguh-sungguh projek sarjana muda II (psmII) ni. Agak bangga juga dengan diri sendiri sebab dapat siapkan sistem ni sorang-sorang. Rasa macam simple pula sistem ni. Haih. Entahlah. Aku dah malas nak betulkan lagi. Dah pukul 2am dah ni.

Aku present pukul 11am hari ini. 14 Okt 2009. Fuh! Fuh! Sangat menakutkan. Kejab-kejab rasa perut memulas-mulas. Tu la, bela lagi rama-rama dalam perut. Kan dah perut memulas-mulas. Adoi la.

Aku tak tahu macam mana dengan penilaian esok. Aku harap mudah-mudahan semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan Nya. Insya Allah.

Dan bila berakhirnya PSMII ni, bukan boleh rilex lagi. Ada mini projek belum siap. Assignment nak kena hantar. Ada final exam 2 minggu lagi weh~ Lepas final exam baru boleh cakap “kita enjoyy!!”..

Dah. Aku sepatutnya tidur dan simpan tenaga untuk present pagi nanti. Boleh pulak update blog. Duh!