When I Don’t Feel Pretty At All..

Since pregnant aku tak pernah rasa cantik pun. It’s that normal? Aku tak tahu. Orang yang nak jaga hati dan perasaan aku memang akan cakap, biasalah Amyz, pregnant memang la kembang, berat badan naik, and so on.

But ada orang lain pula, setiap hari pun panggil aku gemuk, kembang, hidung besar, kaki dempak-dempak.

Sedikit sebanyak menganggu-gugat keyakinan diri. Dan setiap hari bila orang cakap kita tak cantik, lama-lama aku pun rasa diri aku tak cantik sangat lah! Huu. 😦

Dah la suami jauh dari mata~ Aku jadi emo dengan mudah, sampai aku fikir, mesti suami aku tak suka tengok aku yang kembang-kembang macam ni. Jumpa pun jarang-jarang. Makanlah hati berulam jantung tiap kali aku fikir aku tak cantik. Tiap kali aku rasa, aku tak cantik.

Aku tahu lah sebelum mengandung pun, aku bukanlah cantik sangat. Tapi sekarang ni, tak pernah rasa cantik pun. Kecuali, my boobs is obviously big. Huu…

Harap-harap rasa ni tak adalah berpanjangan~

Cuma aku sangat-sangat memerlukan extra-attention. 😦

Advertisements

Author: AmyzLie

writing is just another emotion expression.

2 thoughts on “When I Don’t Feel Pretty At All..”

  1. kembang tak kembang. bengkak tak bengkak. masa perut saya memboyot, saya suka pakai cantik-cantik. siap tempah-tempah baju lagi ^^* sampai yang tak mengandung pun teringin nak mengandung :p

    perasaan yang bukan-bukan tidak baik untuk diri dan anakanda tersayang. jangan lupa yang ini..

    Like

  2. terima kasih kak fat.. huhu.
    emo saya ni memang over tau time ngandung ni. tak stabil plak tu. kadang ok. kadang tak ok.
    tapi bila nangis tu, pujuk baby jangan sedih jugak. biar mama sedih sorang-sorang je. huhu..
    sabar sajalah dan fikir positif selalu. πŸ™‚

    Like

Comments are closed.