amyz story, tulis

Bukan Satu Rungutan~

Kaki Flintstones

Wa… tengoklah kaki aku ni. Ada macam kaki Flintstones kah?

Tak. Aku tak merungut pun kaki aku mengkak-mengkak (bak kata encik Azlie). Tapi boleh dikatakan hampir setiap hari, bila jumpa kawan-kawan sepejabat ni, diorang akan tegur dengan nada terkejut dan kasihan, Amiiii.. bengkaknya kaki~ Iieee.. Tak sakit ke? bla bla bla. Serta, diberikan sekali tips-tips bagaimana nak bagi bengkak kaki tu surut. Hihihi.

Aku tak cakap apa-apa dah. Sebab kadang-kadang, orang yang sama ulang-ulang tegur, eh Ami bengkaknya kaki. Esok dia lagi tegur, eh Ami, bengkaknya kaki. Lusa dia tegur lagi. Tulat. Tongok~ Haha.

Aku sampai dah rasa, halooo..? Saya tahu kaki saya bengkak. Every day dia akan bengkak macam tu, walaupun lepas bangun pagi kaki saya dah kurang bengkak. Tapi aku tak cakap apa-apa pun. Annoying sikitlah. Tapi senyum-senyum sajalah. Pasrah. Haha.

Bila diorang dah tegur tu, diorang akan ceritalah pengalaman pregnancy diorang. Ha. Masa saya pregnant saya pun bengkak kaki juga. Bla. Bla. Bla. Aku dah la kadang-kadang on the way nak pegi toilet. Tahu-tahu sajalah~ To be polite, aku dengarlah sekejab~ Hahaha.

Adoi!!

Advertisements

3 thoughts on “Bukan Satu Rungutan~”

  1. ah, i pun nak cerita pengalaman i, akak ipar i mengandung anak sulung pun bengkak macam tuh, tak boleh angkat kaki beb! kau at least boleh drive. as the months goes on, kaki dengan badan sama2 bengkak, kau okay lagi 😛

    ignore jerlah orang cakap. dorang concern sahaja.

    tapi beb, bengkak nampak kaki?

    Like

  2. ika, wahh. lagi kasihan kakak ipar u tu.. isk isk. takpe. aku pasrah~ hahaha. diorang concern tu. hahaha. 😀

    hahaha. ye cik ika. kaki i bengkak-bengkak mcm flintstone~ hahaha. :-p

    yazi, hahahaha. alahaiii.. takde menda la~ mana tau time ko sok takde bengkak apa. setengah orang menten je tak bengkak-bengkak pun. tapi kalau bengkak-bengkak pun, takpe. pregnant mmg mcm tu.. k? 😉 no worries. when the time comes, just enjoy during pregnancy k? 😉

    Like

Comments are closed.