Wish You Always Here

Happy Mother’s Day, to my Mom and all the moms around the world. Especially to Puan Daun, Puan Effa – (yang mana yang membaca blog ini juga ya? Hihi.)

And mommy-to-be. Me!

Hari ni cuma ada masakan istimewa dan kek untuk mak. Harap mak gembira bila kami semua – adik beradik berkumpul dengan cucu-cucu pun ada. Dikelilingi anak-anak dan cucu-cucu, rasanya mak dah cukup gembira. Nampak mak happy tadi. πŸ™‚

Aku pun gembira sebab Azlie balik hujung minggu ini. Hehe.

Sebabkan baby dah makin kuat bergerak. Aku minta Azlie pegang perut aku dan rasa macam mana baby bergerak. Selalunya, bila baby bergerak, aku akan sms dia bagitau baby bergerak. Of course dia tak dapat imagine kalau aku bagitau macam tu saja. Then, barulah dia tahu macam mana pergerakan baby selama ini, yang aku selalu ceritakan pada dia. Terkejut juga dia bila dia tengok perut aku timbul-timbul masa baby gerak. Haha. Comel sungguh! Tiap kali baby gerak, aku letak tangan dia kat perut aku. Azlie gelak-gelak bila dapat rasa baby bergerak. Hehe. Sweet sungguh moment tersebut. Kalau boleh aku capture dengan camera, kan best?

Dan masa Azlie balik inilah, aku dapat cerita sakit belakang aku macam mana. Bagaimana bengkak di kaki aku tak surut-surut dah. Kasut pun dah tak muat. *Nak beli kasut baru Sabtu hari tu,Β  tapi Scholl yang aku berkenan tak ada saiz. Sedih tau!* Sakit pre-contraction pun dah terasa-rasa sampai ke pelvic. Series sakit. Stretch mark pun makin obvious. Huu~ Tiap-tiap pagi dan malam sekarang ni sapu Bio Oil. *recommended by Ika – sebab before ni aku guna Palmer’s Butter Cocoa lotion saja.* Hmm jari-jari nampak bengkak sikit. Cincin pun dah tak muat. Hehe.

Selain dari mengadu, time berjumpa ni, baru lah nak catch up stories – kat office, kat rumah, kawan-kawan. Etc. Etc. Gurau-gelak-tawa. Nangis pun ada juga – bila time Azlie nak balik. Biasala, aku ni kan emo. Haha.

How I wish I never be apart from him anymore~

Advertisements

Author: AmyzLie

writing is just another emotion expression.

2 thoughts on “Wish You Always Here”

  1. aku rekomen sbb syuralah guna dan berkesan! so bila teringat tuari, informlah korang incase syura lupa πŸ™‚

    Like

  2. ahaha. syura tu byk benda dia fikir tu. lupa la nak bgtau. aku mula igt palmer’s tu bagus. tapi so-so je. takpe. guna bio oil pulak. mudah-mudahan tak teruk stretch mark nih. huarr..

    Like

Comments are closed.