Ada Apa dengan Nama Alam?

Ramai orang tanya. Kenapa bagi nama Alamkhir? Dalam ramai-ramai, hanya ada seorang dua saja cakap, uniknya nama. πŸ™‚ Orang yang cakap macam tu, adalah orang yang pemikiran dia outside the box. Hehe. Wah, me still pandai baca personaliti orang~ Ewah.

Kenapa bagi nama Alamkhir?

a. Sebab minat kat Zainal Alam Kadir.

b. Sebab mama suka pergi Alamanda.

c. Sebab mama pernah kerja di Kem Sumber Asli dan Alam Sekitar.

d. Atau mama minat kat Khir Rahman.

Jawapannya bukan semua di atas. Alamkhir was unique name chosen by Azlie and myself. Dan kami sendiri memang nak pilih dan bagi nama yang unik kepada anak kami.

Tapi kalau dah besar nanti, Alam tanya pada aku kenapa nama dia Alam. Aku jawab macam ni.

Alam means world. You means the world to me, sayang. πŸ™‚ (selain Papa. Hehe.)

Sweet tak aku? Sweet tak?

Hahaha.

Tambah sikit lagi. Ika yang suruh. Haha.

Khir pula maksudnya baik. Jadi maksud nama Alamkhir ini adalah Dunia yang penuh kebaikan. Dunia kami berdua yang baik. Ewah! Dan Alam merupakan satu anugerah yang terbaik untuk kami. πŸ™‚

You means the world to me.

Advertisements

Author: AmyzLie

writing is just another emotion expression.

7 thoughts on “Ada Apa dengan Nama Alam?”

  1. ya unik… akak pernah terfikir nak letak nama tuah pada anak lelaki.. tp ape nak buat, laki nama mior, jadi anak kena ada nama mior jugak la.. maka terkubur nama tuah, sebab tak sedap kalau mior dicombine dengan tuah-tuah ni..

    anak pompuan pernah terfikir nak nama unik macam Embun Qhaisara.. hahaha tapi laki mek tak seni…

    Like

  2. but you tak cakap, Khir tuh apa pulak! apa nieeeee entry tak completeeeeee!

    dan mula2 aku ingat a to d adalah betul2 the real reasons and aku fikir, “oh confirm, tebiat jugak si amyz ni” hahaha!!!

    Like

  3. kak pnut : dulu ada kawan nama tuah kallej. maksud kallej tu – kasturi, lekiu, lekir, jebat. Unik.
    Peh Embun~ tak apalah. Boleh je jadi nama samaran baby Q. Embun. Hihi. πŸ˜€

    Ika : Hahaha. org tak pelik part Khir tu. Org pelik part nama Alam.. Haha. Ye lah. Nanti aku edit balik kenapa ada Khir tu. Haha. Keji oke.~ Haha.

    Like

Comments are closed.