Flashback #2 – Semua Kebahagian di Dunia..

Bila mula-mula bertemu seawal 27 Disember 2007. Di UTM. Sehari selepas mendaftar masuk. Itu pun sebab nak minta tolong Azlie bawakan aku ke stesen bas Larkin. Beli tiket bas nak balik KL sebab nak bawa kereta ke UTM.

Oke sebelum ni, pernah bertemu. Bulan November tahun 2005. Cewah! Ingat tu. Sebelum itu bertemu di YM saja. Ada call sekali-sekala. Manis. πŸ™‚

We started over coffee, we started out as friends
It’s funny how from simple things, the best things begin..

Awal-awal di UTM, asyik minta tolong dia saja. Ada sekali sesat-sesat jalan kat JB, gelabah-gelabah telefon Azlie tanya jalan. Dia pula sanggup datang dari Pasir Gudang semata-mata nak selamatkan perempuan yang kesesatan itu di Bandar Baru Uda. Ek eleh. Kat situ pun boleh sesat. Amende la.

It’s better than it’s ever been
‘Cause we can talk it through
Oohh, my favorite line was “Can I call you sometime?”
It’s all you had to say to take my breath away..

Skip all intro part, kemudian kami jadi rapat. Baik. Macam orang bercinta. Tapi masa tu, masing-masing macam tahu kami tak akan bersama, jadi kami cherish every moment together dengan ketawa dan keseronokan.

Lalu kerana itu, aku meminta maaf.

“Don’t be sorry. Kegembiraan yang you beri banyak sangat compare dengan sedikit kesakitan memikirkan tentang perkara itu.” Aku terharu dengan kata-katanya.

Tetapi, dia tidak tahu betapa dia telah berikan pada aku kebahagian seolah semua kebahagiaan di dunia pada waktu itu..

This is it. I finally found someone.
Someone to share my life.
I finally found the one.
To be with every night.

Dan aku buat keputusan untuk memilih dia. Sebagai suami aku.

Aku bahagia sehingga sekarang. πŸ™‚

Whatever I do, it’s just got to be you
My life has just begun
I finally found someone

Advertisements

Author: AmyzLie

writing is just another emotion expression.

6 thoughts on “Flashback #2 – Semua Kebahagian di Dunia..”

  1. wah mcm cerita notting hills pula cuma julia roberts g shooting kat situ, ko pegi belajar kat skudai, sangkut dengan org sana. ahahaha

    Like

Comments are closed.