Khabar-Khabar Gumbira..

Gembira sangat bila dengar khabar terbaru kawan-kawan baik ni. πŸ™‚ Seronok sangat. Jadi, kesempatan ini, nak ucapkan tahniah kepada Cik Puan Daun dan Puan Effa yang kini sedang pregnant! Wuhuu!! Tahniah sangat-sangat! Seronoknya…! Teringat masa pregnant last year. Seronok. Walaupun mabuk-mabuk sampai 9 bulan. Huhu. T_T

Bila aku bagitau Azlie, Daun dan Effa pregnant. Azlie tanya mama tak mahu pregnant lagi ke? Hohoho.. Bukan tak nak. Tapi nanti dulu la. Nak sangat pregnant (Ewahhh!) Haha. Tunggu dulu la. Entah. Tak ready lagi sebenarnya. Lagipun sekarang masih trauma dengan mabuk-mabuk dan sakit masa bersalin. Hahaha. Sungguh keji alasan tersebut. Haha.

Semoga Daun dan Effa serta baby yang comel tu berada dalam keadaan yang selamat dan dilindungi selalu. Yeay! Happy sangat for you both! Muahss!! πŸ˜‰

Yang paling istimewa, tahniah kepada Ika yang akan melansungkan perkahwinan next month. Err.. Actually, tak sampai sebulan dah lagipun. Tinggal lagi 2 minggu. Wuhuuu!! Dah dapat kad jemputan yang sangat simple. Se-simple orangnya~ Gembira sangat. Sungguh excited bila Ika email gambar cincin tunang. Sebenarnya, tak sangka dia akan berkahwin dalam masa yang terdekat dan sangat cepat. But, siapalah kita nak pertikaikan takdir Yang Maha Kuasa.

Like she said in this entry, when it feels right, everything will be alright. πŸ™‚ But still, aku excited, dan happy sangat for her. She deserve a good man (and patient. Haha. Kidding!) to be her soul mate for the rest of the life. πŸ™‚

Insya Allah, aku dan Azlie akan hadir sambil mendukung si Alam di hari bahagia itu nanti. Ewah!

Tahniah kawan-kawan. Sungguh gembira dengan kebahagian kamu semua. Semoga bahagia selalu. Muahs!

Advertisements

Author: AmyzLie

writing is just another emotion expression.

8 thoughts on “Khabar-Khabar Gumbira..”

  1. ekekeke

    tenkiu eh amyz. tahun lepas saing amyz, tahun nie saing daun pulak. tahun dpn harapnya aku tak saing ika lah..

    amyz, sila saing dgn ika k. hahaha.

    Like

  2. cikdaun : hahaha. Aminnn.. hahaha. Ika oke tak? hahaha.

    effa : hahaha. kalau saing pun ape salahnya~ hahaha. saing ika? insya Allah~ huhuhu.. *trauma lagi nih. hahaha~*

    Like

  3. kita yang mengandung teruk ni mmg kena get over trauma dulu.. aku ni plak.. tak sempat terfikir tau2 pregnant dah.. nak tak nak terpaksa harung.. ahahaha

    Like

  4. alo alo, tiba2lah plak aku di calonkan sama untuk membuyung???kalau saing sama effa next year, meriahlah family effa lol

    Like

  5. cik daun : hahaha. takpela. nanti lahir bayi yang comel dan comel dan arghh semua tu hilangkan segala sakit penat lelah masa pregnant dan melahirkan.. kan? kan? πŸ˜‰

    ika : hahaha. meriah bagus juga. 4 org anak kira oke ape.. hahaha. amacam effa? hahaha. kalo aku membuyung sekali, kita babylympic la sama2. hahahaha..

    Like

  6. uih, 4? huhuhuhu.. baru 2 pon dah tunggang langgang life. Tiga tak tau lagi camana..tudung pon senget benget, baju tak iron g kerja dah..hahaha

    kalau 4 kena berenti kerja gamaknya. dokong anak kiri kanan pinggang. hahaha

    Like

  7. effa : hahaha. dah anak setahun berderet. kenala dukung kiri kanan pinggang. hahaha. pakai ring sling macam bibik la effa. baru cool. hahaha.

    Like

Comments are closed.