Jika Wajah Bak Kristal

Tajuk macam nak jual produk. Tapi tak. Blog aku, insya Allah, tak akan ada unsur-unsur pengiklanan. Keh keh keh.

Sebenarnya, tak tahu la ini cerita kelakar atau sedih. Huu. Tapi dalam hati bercampur la rasa kelakar dan haru. Uhuks!

Pagi tadi, sedang bersiap-siap pergi kerja, suami masuk bilik untuk ambil beg pam susu – ya, suami lah yang menyiapkan beg pam susu setiap hari. Dia masukkan part breastpump, botol untuk ebm storage, botol untuk pam dan ice pack – kemas-kemas dalam beg. Setiap hari. πŸ™‚ There is no reason not to love him more and more. Thanks sweetheart!Β 

Masa ambil beg tersebut, suami cakap, “Apa lah mama ni, dah bangun cepat pun, siap lambat.” Aku sengih-sengih. Tau. Salah sendiri.

Sebelum dia tutup pintu masa nak keluar, sound aku tepat di dada, muka dan hati;

“Ini bersolek pergi kerja ke untuk suami..?”

Uhukkkkkkkkkkkkk……!!!!!

Sumpah, sayang. Kalau muka saya ni bak kristal, bersih, tak capuk-capuk dengan parut jerawat dan pigmentasi, insya Allah, saya tak nak bersolek pergi kerja.. Tampal bedak saja. Malangnya, wajah saya ni.. alahaii.. memang perlu ditampal bedak. Uhuhuhuhu.

T_________T

*Boleh terima tak alasan tersebut?*

ps: Actually, suami tak kisah sangat tentang aku bersolek ke tempat kerja. Dia tahu aku memang suka bersolek. Kalau dia tak suka, dia akan bagitahu awal-awal. The reason why dia sound pagi tadi tu, sebab dia tak suka aku ambil masa yang lama untuk bersiap ke tempat kerja. πŸ™‚ Hehehe. My bad. My bad.

Advertisements

Author: AmyzLie

writing is just another emotion expression.