amyz story

Update Apa Saja

Since blog tidak dapat di akses selama, tepat-tepat sebulan – menyebabkan sedikit sebanyak idea-idea untuk update telah fade-away. Sedih kan? Maka, tidaklah dapat saya mengarang entri-entri tertangguh.

Mungkin boleh buat nota bernombor saja.

1. Sebab tak dapat update blog. Saya meroyan-royan di twitter. Actually, saya memang aktif bertwit lebih dari berfacebook. Lebih selesa “meluah perasaan” di situ. Haha. Dan kebanyakan status adalah crap. So, baca and ignore. Jangan ambil hati sangat. 😉

2. Facebook hanya update gambar anak. Dan status-status ilmiah. Aci tak? Haha.

3. Masih dalam pencarian untuk membeli rumah. Bukan senang nak beli rumah sekarang ni. *menangis tengok harga rumah*

4. Kerja? Seperti biasa. Hectic. Stress. Payah dan memenatkan. Such a heartbreak. :-/

5. Selalu membawa Alam keluar pada hari Sabtu, secara solo kerana suami kerja – untuk bermain atau jalan-jalan di mall. Cabaran bawa toddler yang dah pandai tantrum dan protes ini adalah adventures. Dia tak suka berhenti langsung! Haha.

6. Alam dah pandai merajuk. -_-“

Tengok gambar ni. Kena marah dengan Papa sebab pijak sepit-sepit baju tu. Terus tutup muka lama~ Sampai kena pujuk semula. Drama kan? Belajar dari mana? Ye. Dari mama. Huhu. -_-“

7. Sampah, Alam sebut “pah”. Kertas-kertas dia cakap sampah. Dengan cloth-diaper dia pun dia cakap sampah – lalu diangkat nak letak dalam tong sampah. Hadoii.. Mahal tu nak oiii.

8. Taiko la budak Alam ni. Kecik-kecik dah cari gaduh dengan sepupu dia yang umur 5 tahun, darjah 1. Orang tu duduk diam-diam, dia angkat tangan nak pukul. Haih~ Gigi dah hampir penuh. Becok. Sejak pandai jalan ni, asyik nak berlari je. -_-“

9.  Eh ini dah masuk update tentang anak. Hihi. Tentang mama sedikit. Sekarang asyik pakai tudung ala Hana-Tajima je. Tapi suami cakap tak cantik. Haha. Tak apalah. Saja je pakai. Bukan apa pun. 😉

10. Cukup dulu. Nak balik dah ni. Dah pukul 5 petang. Haha. Bye~ Untuk hujung minggu yang panjang ini, selamat bercuti semua. 🙂 daaa~

Advertisements

4 thoughts on “Update Apa Saja”

  1. hahaha aku suka layout baru blog ni…kemas n simple

    drama ok alam, pandai merajuk ni standard, mmg skill wajib budak zaman sekarang..tapi comel

    beli rumah masa muda, tapi i have to admit, 1yr byr rumah mmg sakit, you hv to adjust to it..tp lama2 ok la… that’s the challenge..gud luck 🙂

    Like

  2. newrin : haha. thank you.
    mmg skrg ni, pandai merajuk dah. paling2 sedih bila kena marah. pergi kat dinding menangis kuat-kuat. ahahaha. rasa macam kejamnya aku ni marah anak. haha.

    mmg bit hectic cari rumah di jb ni. mahal. yg murah jauh pulak. haih~ -_-“

    Like

Comments are closed.