amyz story, tulis, umum

DIY Cuci Purse

Purse Aigner yang usianya hampir setahun tu dicemari oleh tumpahan air milo. Kerja siapa lagi kan? Hadoi! -_-” Nak pergi hantar cleaning, area JB ni tidaklah aku tahu di mana. Jadi DIY sajalah. DIY stand for Do It Yourself ya.. 😉

Fabric purse ni adalah jacquard. Nak cuci pakai sabun biasa boleh je. Tapi sebab nak jaga fabric tu, kenalah beli pencuci khas. Aku beli Coach Signature Fabric Cleaner di sini.

Cara-cara nak cuci purse ni, aku ikut langkah-langkah seperti di sini.

Things You’ll Need

Coach Signature Fabric Cleaner
Soft cloth
Liquid soap

Instructions

1 Apply a quarter-sized drop of Coach Signature Fabric Cleaner to a clean, soft, white cloth.

2 Rub the cleaner into the jacquard fabric in a gentle, circular motion. Continue cleaning until the entire surface of the jacquard fabric has been cleaned.

3 Dampen a soft cloth with water. Blot the purse to remove the soap residue. Do not rub, as this will work the soap deeper into the fabric.

4 Allow the jacquard to air dry.

 

Hasilnya:

 

Dah bersih dan berseri-seri. Purse ni masih sedang di air-dry. Suka tengok purse dah kembali cantik dan bersih seperti sediakala. Kalau tak tu, nak bawa purse pun rasa segan. Haha. Keji betul.

Barang-barang dalam purse masih bersepahan di atas meja. Hihi.

Anyway, kalau tak guna Coach Signature Fabric Cleanser ni pun tak apa. Cara-cara untuk bersihkan fabric jacquard ni ada di sini. Lepas ni boleh cuci purse sendiri di rumah saja. Hantar kedai kena caj mahal. Hoho!

Kthanksbai!

Advertisements