10 Minggu

Jika ikutkan pregnancy ticker, sudah sepuluh minggu dua hari. Tapi malas nak tulis dua hari tu. Hehe. So, baru sepuluh minggu aku mengandung. Ada bermacam-macam rasa dalam hati. Tak apa. Aku redha. πŸ™‚

Baru sepuluh minggu. Lagi 30 minggu untuk tabahkan diri menghadapi mabuk-mabuk dan keloyaan yang mungkin sama seperti aku mengandungkan Alam, sehingga 9 bulan. Cuma kali ini, aku mabuk dan loya di sebelah malam. Tak selera nak makan dan bau makanan pun buat aku rasa nak muntah. 😦

Haih. Dugaan mengandung~

Mudah-mudahan baby sihat, despite aku tak dapat makan sangat – aku takut tak dapat beri khasiat pada dia. Jadi banyak minum susu campur protein dan Meal Shake Shaklee yang ada vitamin-vitamin. Folic acid pun ada ambil juga. Serta makan ubat tahan muntah. Haiyoh~

Sepuluh minggu ini, perkembangan si kecil kami. πŸ™‚

Fetus hanya sepanjang 1.2 inci / 3 sentimeter dari mercu kepala ke punggung dan beratnya kurang dari satu per enam auns / 4 gram. Walaupun begitu, ia tetap giat menelan dan menendang. Setiap hari banyak butiran kecil mula muncul, seperti kuku jari dan rambut yang kelabu seperti bulu.

Taken from Babycenter.com

 

Semoga baik-baik saja. πŸ™‚

Advertisements

Author: AmyzLie

writing is just another emotion expression.

13 thoughts on “10 Minggu”

  1. Ayob : kahkahkah. tak kompem pempuan la. kat timeline tu konon gambar pempuan mengandung. nanti dah 5 bulan sok, ko tgk gambo pempuan tu nanti perut dia beso. ahahaha. terima kasih. insya Allah~ πŸ™‚

    Like

  2. wahhh congrats dear!! good luck going through the 9mths hahaha

    doa byk2 insya Allah dpt baby girl pulak..tp tak kisah la kan yg penting baby sihat, senang pregnant n bersalin

    Alam lps ni jd abang..kurang manja la diaaaa

    Like

  3. Kak Fatty : hahaha. thank you. thank you.. :-p

    Newrin : thank you babe. insya Allah moga2 dipermudahkan semuanya. aminn~ πŸ˜‰ Tak tau la Alam macam mana dah ada adik nanti. Risau juga ni. haha.

    Like

Comments are closed.