Baru 7 Tahun.

Assalamualaikum wbt.

Hari ahad hari tu, tukar gambar profile fb dengan gambar kahwin tahun 2008 – sempena ulangtahun ke 7 perkahwinan pada tarikh 12.12.2015. Terima kasih atas semua ucapan dan doa. Amin ya rabbal a’lamin.

Ada kawan saja cakap, baru 7 tahun? Kitorang dah lebih 10 tahun kahwin. Haha.

Apa nak buat? Jodoh sampai lambat. Haha.

Tak ambik hati pun. Ok je. Baru 7 tahun. Sebab tu kena doa, kena usaha supaya perkongsian ini sentiasa dilindungi, diredhai, dirahmati Allah. Semoga anak-anak kami menjadi khalifah-khalifah Allah yang soleh dan solehah.

Ujian dan dugaan perkahwinan tu bukan tak ada. Ada je tersalah cakap, ada je tergigit lidah, ada je up and down. Biasalah tu. Semua orang tak lari dari ujian dan dugaan. Yang penting, bagaimana kita hadapinya, tanganinya dan selesaikannya. Insya Allah. Doa yang baik-baik. Yang buruk, yang sifat tak baik, negatif, jauh-jauhkan lah.

Nak upload gambar kami berdua, memang tak ada. Nak buat camne, dapat suami camera-shy. Harhar. Adeh deh deh. Sabar aje la~~

Mood berblog masih tak datang-datang. Sedih tau mak! T__T

Saja nak share tips untuk rasa macam tak ada masa nak buat itu ini. Diceduk dari perkongsian group whatsapp dan fb.

Buat to-do list. Listkan apa nak dibuat pada hari tu, malam sebelumnya. Kalau boleh peruntukkan berapa lama untuk sesuatu perkara. Bila kita amalkan, insya Allah – tetiba kita akan rasa ada masa yang lebih untuk kita spend.

Aku dah try praktiskan buat to-do list ni beberapa kali. Lepas tu mesti ada masa terlebih untuk buat perkara lain yang kadang-kadang tak sempat nak buat – contohnya lipat baju. Seronok pula ada masa lipat baju sambil tengok TV. Lalalala.

Try la. Mesti korang rasa perbezaannya. Eceh macam iklan pulak. :-p

Ok till next entry yach. Wassalam.

Advertisements

Author: AmyzLie

writing is just another emotion expression.