amyz story, amyz-tulis

Entri Lama

Dah siap upload entri lama-lama. Tapi sampai entri anniversary yang ke 4 je dapat di-back up T__T Dan masa ni tengah mabuk-mabuk mengandungkan Amelyz. Huhu.

Tak kira. Nak paksa juga Ajid bagi back up sebelum hilang domain dengan hosting! Harap adalah entri lahirkan Alim. T__T

Gambar pun ada yang dapat recover, ada yang tak. Tak apalah. Janji ada.

Tu la dulu dah ada blog tak rajin nak update kan. Bila hilang baru lah nak hargai. Ini lah perangai manusia kan. Kahkah.

Sekarang tengah main-main tukar theme. Bertabah je la kalau esok lusa tukar lain pulak. Buat masa sekarang, hati sedang berbunga-bunga dengan theme romantik ada love-love ni. Mengada betul.

Ok. Semoga esok ada kerajinan nak update blog. Kbai. πŸ˜‰

amyz story, amyz-tulis

Bismillah

Assalamualaikum.

Setelah blog mygj.net/amy2lie hilang domain dan hosting. Hidupku tak tentu arah. Haha. Drama sangat kan? Macam mana la tak rasa ralat. Blog tu dibina masa selepas kahwin kot sebagai buku baru. Back up yang ada dengan aku pun sampai tahun 2012. Time Amelyz lahir, Alim lahir tak ada. Rasa nak menangis. T__T

Macam nak sambung kat blogspot – amyz yang lama tu. Tapi macam dah tak ada mood. Set up sajalah wordpress yang percuma ni. Ok je kot.

Jap nak try import amy2lie yang ku pernah back up dulu. Try tengok macam mana. Ok ke tak.

Anyway, semoga bersemangat untuk update selalu. πŸ˜‰

Ada ke yang nak baca? Tak pe kot. Tulis untuk diri sendiri. πŸ™‚

amyz azlie, amyz story

4th Anniversary

Dah 4 tahun kahwin. πŸ™‚

Terima kasih kerana menjaga saya dengan baik sepanjang 4 tahun ini. Namun usia perkahwinan ini baru 4 tahun, sayang. Perjalanan kita masih jauh dan panjang. Doa dan harapan setiap hari. Semoga cinta dan ikatan ini berkekalan abadi. Amin.

 

*Suka gambar ni sebab photog ask to gazed at each others. Rasa malu-malu juga. Tapi, rasa hati sarat dengan cinta. πŸ™‚

umum

Keeping Up

Tiada banyak perkara menarik berlaku dalam hidup sehari-hari. Maka dengan itu, saya malas sangat nak menulis blog. Sekadar, pergi kerja, kerja dengan bersungguh-sungguh, mengadap orang, mengadap pengguna dan masalah sistem atau komputer. Tepat pukul 5 petang, pulang ke rumah. Ambil anak di nurseri. Bawa dia pusing-pusing taman. Upah air sedap atau coklat. Balik rumah. Ah. Apalah menarik sangat tentang hidup saya untuk di ceritakan kepada dunia? πŸ˜‰

Mungkin sebab saya banyak meluah perasaan (konon), membebel di twitter. Kering terus idea nak update blog bila dah banyak membebel di twitter. Hehe. πŸ™‚

Anak saya ni, dah petah sangat bercakap. Jika berkata tak nak tu, tegas dia tak nak. Baru-baru ini, tak mahu ke nurseri. Meronta-ronta dalam kereta bila di bawa ke nurseri. Jadi, buat masa sekarang, memang tinggal di rumah nenek. Haih. Mungkin bosan di nurseri. Tak ada permainan, tak ada video BoboiBoy dia. Baru 2 tahun lebih dah tahu apa dia nak dan tak nak. Kalau nak, sampai menangis berguling-guling hendakkan sesuatu. Macam hari tu, nak kuih bangkit. Hadoi. Raya dah habis. Kuih raya pun dah tak banyak dijual. Garu kepala saya nak mencari kuih bangkit. Jika tak nak pun begitu juga. Janganlah diajak atau diberi apa yang dia tak mahu. Pun menangis berguling-guling juga. Sabar sajalah.

Saya pula, sejak mengandung ni, cepat letih, cepat mengantuk. Bila dah balik kerja, layan anak pun boleh tertidur-tidur. Pukul 9 malam dah tak larat betul nak buka mata. Kadang gagahkan juga sebab nak basuh baju, lipat baju. Kalau dilayan, alamat bersepahlah rumah.

14 minggu di trimester kedua ni, mabuk saya dah kurang. Cuma memang tak tahan bau-bau masakan/makanan. Mesti rasa nak muntah. Kalau tak tahan, mesti muntah. Selera makan pun tak tentu. Kadang boleh makan, kadang tak boleh. -_-” Apa nak buat? Dah hormon badan macam tu. Huhu.

Plain and typical. But I live my life to the fullest. Its just I don’t really want to jot down about it anymore.